De Vervoerregio Amsterdam geeft richting aan bereikbaarheid

Per 1 januari 2017 is de Vervoerregio Amsterdam gestart als opvolger van de Stadsregio Amsterdam. 15 gemeenten werken samen op de portefeuille Verkeer & Vervoer, om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren. Beleidsvorming, financiering en stimulering van innovatie zijn hierbij de belangrijkste pijlers. 
Aanpak
De Vervoerregio Amsterdam communiceert op veel verschillende niveau’s met uiteenlopende stakeholders. Dat vraagt om een systeem dat flexibel en modulair is in te zetten. 
Concept
Verschillende thema’s werden geschetst, waarbij uiteindelijk werd gekozen voor de Vervoerregio als ‘Regionaal Kompas’. Een innovatieve visie op de toekomst is vertaald in een energieke kleurstelling en vormen waar beweging in zit. Binding met de dagelijkse praktijk komt tot uiting met behulp van fotografie die spreekt vanuit het reizigers- en ontwikkelaarsperspectief.
Resultaat
De kleurrijke en gevarieerde set designelementen vormt een modulair syteem waarmee de identiteit veelzijdig is in te zetten. De eigen beeldtaal vormt hierin een belangrijk element dat het verhaal van de vervoerregio vertelt. De verschillende vorm­elementen helpen de communicatieboodschap te structureren. Hiermee heeft de Vervoerregio alle tools in handen om helder en overtuigend te communiceren met al haar stakeholders.
De fotografie is verzorgd door Wiebke WIlting.
Naar boven