Asian Business Aviation Association
Asian Business Aviation Association (AsBAA) is een belangenorganisatie in de private jet business in Azië. Haar leden zijn vliegtuigfabrikanten, chartermaatschappijen en zakelijke reizigers. 
Sinds de oprichting in 1999 had de organisatie enkel een logo. Door de deelname aan beurzen en een groeiende communicatiebehoefte werd de roep om een consistente stijl groter.
opdracht
Ontwerp een visuele taal voor een wervings­campagne, gekoppeld aan een beurspresentatie en realiseer de benodigde middelen.
aanpak
Weinig tijd en nauwelijks budget, dat vraagt om een uiterst pragmatische aanpak. Met het logo als vast gegeven creëerde ik een grafische taal, waarbij enkele vaste vormelementen een eigen plek kregen. Stock-fotografie zet de boodschap kracht bij. 
concept
Om het logo goed in het oog te laten springen, introduceerde ik het ‘vaantje’. Dezelfde vorm dient vervolgens als basis voor fotokaders en tekstpanels. De fotografie herinnert ontvangers aan hun jeugddroom om te kunnen vliegen.
resultaat
De vormen, kleurvlakken en foto’s creëren een duidelijke hierarchie in het ontwerp en zorgen voor een onmiskenbaar eigen gezicht. Met deze elementen is het eenvoudig om alle uitingen consistent vorm te geven.
Media
Voor deelname aan verschillende beurzen realiseerde ik advertenties, posters, rolbanners, folders en beurswanden, zowel Engelstalig als Chinees.
Naar boven